Publiceret: 9. august 2023 Læsetid: 10 min.

Geosearch DK plugin til QGIS i ny version

Mange QGIS brugere anvender plugin’et GeoSearch DK, som giver mulighed for enkelt og hurtigt f.eks. at fremsøge en adresse og zoome til denne.

Gode nyheder

Som en del måske også ved, har anvendelsen af dette plugin hængt i en tynd tråd, fordi SDFI planlægger at omlægge den underliggende service med den konsekvens, at plugin’et ikke ville fungere efter d. 31. august i år.

Heldigvis er det lykkedes for den danske QGIS Brugergruppe at koordinere finansiering til en omskrivning, som netop er færdiggjort, hvilket betyder, at man som QGIS bruger kan opgradere sit plugin og fortsat have adresse-, matrikel- og alle de andre søgningsmuligheder også efter udgangen af denne måned!

Udover understøttelse af den nye service fra SDFI har omskrivningen også betydet en række forbedringer til håndtering af fejl, og der er f.eks. kommet en knap længst til højre på værktøjsbjælken, som giver hurtig adgang til opsætningsmulighederne.

Omskrivningen er finansieret af NOVAFOS, Odense Kommune, Odsherred Kommune, Region Midt og den danske QGIS-brugergruppe.

Opgradér allerede i dag!

Den nye version er nu tilgængelig på QGIS’ plugin repository, og du henter det ved at opgradere din nuværende version i Plugin Manager’en. Du kan læse mere om installation og opgradering på plugin’ets GitHub side.

Opgradér allerede i dag, så er du upåvirket, når SDFI lukker den gamle service med udgangen af måneden!! 🙂 Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp!

© Copyright 2022 - Styrke 10 ApS